söndag 30 juni 2013

Hemmagjord odlingsram

Man kan köpa det mesta. Inklusive dyra odlingsramar i trädgårdsaffärer. När jag började odla i Landala köpte jag några pallkragar från ett byggställe på Hisingen. Femtio kronor styck. I år har jag gått steget längre och skapat helt utav det som naturen ger. En upphittad bräda och ett antal grenar. Jo, spik köpte jag förstås. Kanske inte det vackraste man sett men jag blir sjukt nöjd med mig själv varje gång jag lyckas bygga ihop något funktionellt själv istället för att köpa det. Pumporna och squashen verkar också nöjda.

Nya odlingslådan i maj

Musselsquash eller "Yugoslavian  Finger Fruit"

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Va kul att hitta till din blogg Maria! Jag hittade hit när jag googlade "musselsquash", jag har ett par plantor men än så länge inga frukter, har du hjälpt dina på traven när det gäller pollinering eller har de ordat det på egen hand?
    Med vänlig hälsning
    Linda i Borensberg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Linda! Jag har två plantor som står bredvid varandra och det har tydligen räckt eftersom jag har fått lite frukt utan att jag har blandat mig i pollineringen. Har du mycket blommor? Det behövs ju både han- och honblommor samtidigt för pollinering. Jag har hunnit provsmaka tre små frukter. Två hade börjat ruttna lite i mitten så det gick bara att använda "fingrarna". Vet inte om det var insektsangrepp eller om den gör så av sig själv men du kan ju kolla lite extra när du får frukter så att de inte också ruttnar för dig. Hoppas du får lite "musslor" i sommar, de är verkligen fina! Hälsningar Maria

      Radera